onsdag 24 juni 2009

Humanisterna Uppsala på Newsmill

UNT ledare angrep den 11/6 Humanisterna. Ett kortare svar insänt av Humanisterna Stockholms ordförande Liisa Hurskainen publicerades den 18/6. Humanisterna Uppsala skriver idag på Newsmill med anledning av UNTs ledare och Rosenbergs artikel i DN

Det är hög tid att behandla religioner som de ideologier de är och utsätta dem för samma granskning som våra politiska partier och deras program. Antidemokatiska och förtryckande ideologier ska inte få fortsätta att florera i skydd av respekten för religion och tradition. Ej heller gömma sig bakom invand välvilja.

Uppsala Nya Tidnings ledare (11/6) försöker pådyvla Humanisterna en önskan att med maktmedel bedriva utrensning av allt religiöst ur samhället. Göran Rosenberg vill i DN (15/6) koppla ihop Humanisterna med främlingsfientliga krafter. UNT gör en märklig höna av den fjäder de finner i frasen om att det offentliga rummet skall organiseras neutralt i förhållande till religiösa föreställningar. Rosenberg tolkar flaggorna i kampanjen och tycker det räcker för att förstå humanismen.

Båda rycker ut till försvar för den grundlösa tron och den mysiga flummigheten genom genomfalska och mycket obehagliga insinuationer mot en organisation som har sin ideologiska utgångspunkt i de mänskliga rättigheterna och kampen för demokrati och individuell frihet. Är det då vi ställer de kritiska frågorna och undrar hur det står till i den kejserliga garderoben?
...

Ett flagrant exempel på hur invand respekt och välvilja hindrar klarsynt reaktion syns i Uppsala varje år på första maj. Samtidigt som riksdagspartierna funderar över hur de ska möta hotet från Sverigedemokraterna, och UNT förtjänstfullt avslöjar deras bruna agenda, så demonstrerar Kristdemokraterna tillsammans med Livets Ord - en stiftelse med det uttalade målet att införa biblisk teokrati i landet - utan att kritiska röster höjs. Livets Ords företrädare har också inflytelserika poster i partiet inklusive riksdagsmannen Mikael Oscarsson.
...

Läs hela artikeln här

Inga kommentarer: